Category
Type at least 1 character to search

Akselerasjon

299 kr

Akselerasjonismen er en filosofisk retning som har et positivt forhold til utviklingen innenfor vitenskap, kunst, teknologi og medier, og som bruker denne som utgangspunkt for å kritisere samfunnet.

Kategori: Stikkord:

Beskrivelse

Med bidrag av Armen Avanessian, Franco Berardi, Nick Land, Patricia McCormack, Benjamin Noys, Matteo Pasquinelli, Nick Srnicek og Alex Williams.

Redigert av Armen Avanessian, med etterord av Ørjan Steiro Mortensen.
Oversatt fra engelsk og tysk av Anders Dunker.

«Akselerasjon» er den andre boka i futurum-serien. Redaktør for serien er filosof og forfatter Anders Dunker. Futurum presenterer uredde filosofiske forsøk på å gripe inn i de forestillingene vi har om framtiden, med sikte på å forandre samtiden og åpne nye historiske muligheter.

Forfatter

Armen Avanessian (født 1973) er en østerriksk filosof og politisk teoretiker. Han har utgitt en rekke bøker og antologier hvor han innfører nye teoretiske konstellasjoner og begrepslige nyskapninger, som spekulativ realisme, akselerasjonisme, xenofeminisme, etnofuturisme, spekulativ poetikk og metanoia. Avanessian forsøker å fornye den spekulative tradisjonen i filosofien og gjøre den relevant for vår tid.

Tilleggsinformasjon

Originalens tittel:

#Akzeleration (Merve Verlag 2013)

Utgivelsesår

2021 126 sider 1. utgave

ISBN

978-82-691909-2-2

Oversatt av

Anders Dunker

a

Create a cutting-edge online store in no time. It’s incredibly easy with Elson.

Contact us
Follow us
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og du er automatisk med i trekningen av en Existenz t-skjorte – gratis tilsendt.