Type at least 1 character to search

Viser 1–12 av 22 resultater

 • Paulus

  Pier Paolo Pasolini

  «Paulus» er Pasolinis ufilmatiserte manus til et uhyre ambisiøst prosjekt om Paulus. Den berømte apostelen fra det første århundret etter vår tidsregning blir i denne boka flyttet fram til det tyvende århundret. Paulus’ radikale kritikk av samfunnets konvensjoner blir dermed aktuell på ny.

   

  «Pasolinis veddemål er at den sannheten som Paulus utholder og viderefører på en splittet måte, gjennom å være en militant forkjemper som blir ofret, kan gi mening i dagens verden. På denne måten viser Pasolini hvordan Paulus’ tenkning rommer en underliggende universalitet.» (Alain Badiou)

   

  Pier Paolo Pasolini (1922–1975) var en italiensk dikter, filmskaper, romanforfatter og offentlig intellektuell.

   

  Utgivelsesår: 2023

  196 sider

  1. utgave

  Bokmål

  ISBN: 9788293934141

  299 kr
 • Sluttens dikt og Fjellets dikt

  Marina Tsvetajeva

  Sluttens dikt er en suite som Marina Tsvetajeva skrev etter en kjærlighetsaffære i Praha, da ekteskapet hennes hang i en tynn tråd. Fjellets dikt, også det skrevet i Praha, er tilegnet fjellet som sørger med diktets jeg over en tapt kjærlighet. Tsvetajeva visste godt hva tap var. Gjennom den russiske revolusjonen og den påfølgende borgerkrigen ble hun, som utallige andre russere, rykket opp med rota. Hun mistet en verden – klassetilhørighet, familie og land. Det bemerkelsesverdige med denne dikteren er at hun evner å omforme erfaringene til stor diktning. Hennes hengivne og kompromissløse holdning til poesien setter spor i den som leser diktene hennes. Sluttens dikt og Fjellets dikt tilhører noe av det mest fullendte hun skrev.

   

  Marina Tsvetajeva (1892-1941) var en av den russiske modernismens fremste lyrikere. Hun debuterte med Kveldsalbum i 1910, og ga i sin korte levetid ut et titalls bøker, hovedsaklig dikt, men også barndomsminner, drama og essay om poesi. I perioden 1922-39 levde hun i eksil, først i Praha og deretter i Paris.

   

  Gjendiktning, kommentarer og etterord av Karin Haugane

   

  Heftet

  Utgivelsesår: 2023

  72 sider

  1. utgave

  Bokmål

  ISBN: 9788293934202

  299 kr
 • Den kybernetiske hypotesen

  Tiqqun

  Den kybernetiske hypotesen er en vitenskapshistorisk gjennomgang av hvordan kybernetikken utviklet seg til å bli det ledende styringsparadigmet i etterkrigstiden. Boka undersøker kybernetikkens bakenforliggende ideologi og maskinmessige menneskesyn. Den forsøker å fornye den kritiske analysen av det kapitalistiske moderne samfunnet, og foreslår også strategier for å gjøre motstand mot de totaliserende teknikkene.

   

  Tiqqun var et fransk radikalt filosofitidsskrift som kom i to fyldige numre fra 1999 til 2001. Tidsskriftet ble skrevet og utgitt av et anonymt kollektiv, med undertittelen Organe du parti imaginaire (Organ for det imaginære parti), og inneholdt artikler som var en blanding av teoretisk kapitalismekritikk og oppfordring til forskjellige former for politisk aktivisme, med en målsetning om «å gjenskape betingelsene for et annet fellesskap».

   

  Oversatt av Thomas Lundbo.

   

  Heftet

  Utgivelsesår: 2023

  140 sider

  1. utgave

  Bokmål

  ISBN: 9788293934103

   

  299 kr
 • Slaveliv

  Konstantin Küspert

  Skodespelet Slaveliv tek publikum med på fleire ulike tankeeksperiment for å snu på vande førestillingar, ofte ved hjelp av små, enkle og provoserande grep. Det minner om ein slags heseblesande montasje der vi skal gjennom mange uttrykk og sjangrar. Slaveliv er ein kabaret over forbrukarsamfunnets blindsoner. Klede, elektronikk, matvarer, skjønnheitsprodukt, store idrettsarrangement – heile den vestlege levestandarden er fundert på at nokon gjer ein jobb under forhold vi aldri kunne finne på å akseptere. Vi veit at det finst, men vi vel alle aktivt å fortrengje den uretten som ikkje rammar oss sjølve. Slaveliv er eit slags brechtiansk lærestykke på speed. Küspert tek opp temaet gjennom ulike scenario som set grunnlaget for livsførselen vår i eit grelt lys. Men slapp av! Det blir gjort med humor.

   

  Konstantin Küspert (f. 1982) er ein tysk forfattar, omsetjar og dramaturg. Han arbeider i dag ved teateret Schauspiel Frankfurt. Han studerte germanistikk, politikk og filosofi ved universiteta i Wien og Regensburg og sceneskriving ved Universität der Künste i Berlin. Han har skrive stykke om politiske temaer som nynazisme og moderne slaveri.

   

  Omsett av Astrid Sverresdotter Dypvik.

   

  Heftet

  Utgivelsesår: 2023

  71 sider

  1. utgave

  Nynorsk

  ISBN: 9788269190984

   

  299 kr
 • Hiroshima, min elskede

  Marguerite Duras

  Marguerite Duras (1914–1996) var en fransk forfatter av romaner, skuespill, essays og filmmanus. Hun regisserte også en rekke filmer, deriblant India Song (1975) og Baxter, Vera Baxter (1977). Duras vokste opp i Fransk Indokina.   «Hiroshima, min elskede» er Duras’ eksperimentelle og poetiske manuskript til den franske nybølgepioneren Alain Resnais’ epokegjørende spillefilmdebut fra 1959. Filmen er en radikal […]

  299 kr
 • PYROPOLITIKK I EN VERDEN SOM BRENNER

  MICHAEL MARDER

  Med utgangspunkt i politisk teori, teologi, filosofi, litteratur og film argumenterer Michael Marder for at geopolitikk, eller jordens politikk, alltid har hatt pyropolitikken, eller ildens politikk, som sin ustabile underside. Hvis pyropolitikken, som geopolitikkens obskure dobbeltgjenger, i økende grad dikterer spillereglene i verden i dag, er det avgjørende at vi lærer å snakke dens språk, at vi forstår hvordan den manifesterer seg, og at vi reflekterer over hvor dagens brennende verden er på vei.

   

  Oversatt av Anders Dunker

   

  Heftet

  Utgivelsesår: 2023

  304 sider

  1. utgave

  Bokmål

  ISBN: 9788293934042

  299 kr
 • Solens politikk

  Oksana Timofejeva

  Den russiske filosofen Oksana Timofejeva presenterer i «Solens politikk» en filosofisk analyse av solen. Siden antikken har solen hatt en avgjørende betydning for vår utopiske forestillingsverden. Solen er i siste instans kilden til all energi, og dens uendelige gavmildhet kan brukes som modell for menneskelige samfunn og antyde et alternativ til den kapitalistiske økonomien med dens endeløse ekspansjon, [...] 299 kr
 • Etterlatte dikt

  César Vallejo

  «Etterlatte dikt» består av tekster som César Vallejo skrev i perioden 1923-1937, da han hadde forlatt hjemlandet Peru for godt. Her kan vi følge utviklingen av Valléjos særegne uttrykk og intonasjon, som på én og samme tid er intrikat skriftlig og desperat muntlig. Vi er også vitne til et politisk engasjement som vokser fram i lyrisk solidaritet med de undertrykte som kjemper og lider. Samlingen inneholder flere av hans mest kjente dikt, som har hatt stor innflytelse ikke bare på senere spanskspråklig lyrikk, men også på diktning på andre språk, inkludert norsk.

   

  Gjendiktet og med etterord av Gisle Selnes.

   

  Heftet

  Utgivelsesår: 2022

  160 sider

  1. utgave

  Bokmål

  ISBN: 9788293934028

  Forfatter

  César Vallejo (1892-1938) var en peruansk dikter forfatter og journalist, og en viktig representant for den spanskspråklige avantgarden.
   
  299 kr
 • Tekster om film

  Susan Sontag

  Susan Sontag var en amerikansk kulturkritiker, essayist og romanforfatter. «Tekster om film» inneholder klassiske, dyptpløyende tekster om europeiske regissører som Jean-Luc Godard, Robert Bresson og Ingmar Bergman, men også kulturkritiske diskusjoner av filmkultur, relasjonen mellom filmisk og teatral estetikk, og mediets og kinoens stilling i det 21. århundret.   Oversatt av Agnete Øye.   Heftet Utgivelsesår: 2022 318 [...] 299 kr
 • Paraply

  199 kr
 • T-skjorte

  199 kr
 • Om verdens ende

  Deborah Danowski og Eduardo Viveiros de Castro

  Filosofen Deborah Danowski og antropologen Eduardo Viveiros de Castro belyser i denne boka de mest utbredte forestillingene om verdens ende i lys av den truende klimakatastrofen. De framlegger en radikal filosofisk antropologi som gir grunnlag for en ny humanistisk debatt om de menneskeskapte miljøødeleggelsene.   Oversatt av Kjersti Velsand.   Heftet Utgivelsesår: 2022 235 sider utgave Bokmål ISBN: […]

  299 kr
a

Create a cutting-edge online store in no time. It’s incredibly easy with Elson.

Contact us
Follow us