Overveielser II-VI Svarte hefter 1931-1938
«Overveielser II-VI» er første bind i serien med den tyske filosofen Martin Heideggers berømte og beryktede notatbøker, de såkalte svarte heftene.
Snu tidevannet Med Rosa Luxemburg og Hannah Arendt
Rosa Luxemburgs og Hannah Arendts kritikk av forbrukersamfunnet og manglende politisk deltakelse er mer aktuell i dag enn på lenge.
Hitler, filosofien og hatet
Adolf Hitlers «Min kamp» blir fremdeles ansett som en bok det ikke er verdt å ta filosofisk på alvor. Men dette kaster et lys over filosofien selv. Finner den kanskje noe av seg selv i denne boken?
Teknodiversitet
I en serie geopolitiske essays kobler Yuk Hui kunstig intelligens, høyreekstremisme, pandemi og økologisk krise sammen med de dypeste tanketradisjonene fra både Østen og Vesten.
Vital materie
I denne banebrytende boka undersøker den amerikanske filosofen Jane Bennett materiens egen virkekraft og utfordrer dermed grensene for hva og hvem som kan regnes som en politisk aktør.
Å tenke på planeten
I velopplagte essays om sentrale filmer og bøker fra de siste årene presenterer Anders Dunker et filosofisk perspektiv på vår tids klima- og naturkrise. Vår framtid er planetens framtid.
Menneskedrivhuset
Med en uvanlig idérikdom og et vell av slående formuleringer stiller den tyske filosofen Peter Sloterdijk spørsmålet om hvor mennesket og dets verden er på vei en tid preget av det kunstige og kunstferdige.
Anatomi Titus Fall of Rome
Heiner Müllers «Anatomi Titus» er en bearbeiding av Shakespeares «Titus Andronicus», men der Shakespeare beskriver volden, er Müllers stykke også en poetisk meditasjon over volden – i språket.
Akselerasjon
Akselerasjonismen er en filosofisk retning som har et positivt forhold til utviklingen innenfor vitenskap, kunst, teknologi og medier, og som bruker denne som utgangspunkt for å kritisere samfunnet.
Metafysikk for vår tid
Armen Avanessian forsøker i «Metafysikk for vår tid» å gjøre de klassiske metafysiske kategoriene fra filosofihistorien – substans og aksidens, form og materie, liv og død – relevante for vår egen tid.